SCBS Refereermiddag 'de zorgstandaard bipolaire stoornissen'

Op donderdag 22 juni aanstaande organiseert het SCBS Bipolaire Stoornissen van Dimence een refereermiddag die grotendeels in het teken zal staan van de nieuwe zorgstandaard bipolaire stoornissen. De refereermiddag zal starten om 14.00 uur en vindt plaats in het Medisch Centrum op locatie Brinkgreven in Deventer.

De zorgstandaard, die vanuit patiëntperspectief geschreven is, heeft als doel om voortbouwend op de ontwikkelde richtlijn, de kwaliteit en doelmatigheid te verbeteren van de zorg in Nederland voor mensen met een bipolaire stoornis. De zorgstandaard bevindt zich op dit moment nog in de autorisatiefase maar zal naar verwachting binnenkort beschikbaar zijn.

Tijdens deze refereermiddag zullen Marieke van Eijkelen en Henk Mathijssen, beiden ambassadeur van de zorgstandaard bipolaire stoornissen, samen met Peter Goossens vertellen over de ontwikkeling van deze nieuwe zorgstandaard. Máasja Verbraak zal vertellen over het project ‘leren van implementeren; de zorgstandaard bipolaire stoornissen binnen de Dimence Groep’. Verder werken Anja Stevens, Melanie Groot Lipman en Rita de Velde Harsenhorst mee aan het programma. Bart Geerling zal het artikelreferaat verzorgen.

Voor deze refereermiddag is accreditatie aangevraagd bij de NVvP en VSR. De NVvP heeft inmiddels 3 punten toegekend aan deze refereermiddag.

De middag start om 14.00 uur en vindt plaats in het Medisch Centrum, locatie Brinkgreven, Nico Bolkensteinlaan 1 in Deventer.

Aanmelden - Programma

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Tanja Dijk, stafmedewerker SCBS, via scbs@dimence.nl of 0546 684 198.