Nieuws

Op dinsdag 17 december organiseert het SCBS Psychiatrie en Zwangerschap een refereermiddag met als thema 'Wat als het niet vanzelf gaat? Over psychische problemen, zwangerschap, bevalling, ouderschap en opvoeden'.

Het netwerk Dimence Bipolair organiseert elk kwartaal een refereermiddag, telkens met een thema gelieerd aan de bipolaire stoornis. Tijdens de refereermiddag van donderdag 3 oktober aanstaande in Deventer staat het onderwerp ‘compliance' centraal. Dit thema zal door verschillende sprekers worden belicht. We hebben opnieuw een mooi programma kunnen samenstellen!

Vandaag is ons jaarverslag over 2018 verschenen. U leest in dit jaarverslag een terugblik op de activiteiten en ontwikkelingen binnen het SCBS Bipolaire Stoornissen en het SCBS Psychiatrie en Zwangerschap van Dimence.

We wensen u veel leesplezier!

Het team SCBS Bipolaire Stoornissen en SCBS Psychiatrie en Zwangerschap

Op woensdag 19 juni nam het SCBS Bipolaire Stoornissen en het SCBS Psychiatrie en Zwangerschap van Dimence afscheid van Anja Stevens. Anja heeft een grote bijdrage geleverd aan het opzetten van het specialistisch centrum waarbij het leveren van state of the art behandeling, onderzoek, innovatie en kennisoverdracht hand in hand gingen. Alle inspanningen hebben geresulteerd in het behalen van het TOPGGz-keurmerk in 2012 en de prolongatie daarvan in 2016.

Met ingang van 1 juli is de prijs van het medicijn Priadel (lithiumcarbonaat) vier keer zo duur geworden. Plusminus, de Depressievereniging en het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) hebben in een gezamenlijk persbericht een reactie gegeven op deze prijsverhoging.

Pagina's