28 maart refereermiddag 'nieuwe psychotherpeutische interventies' èn World Bipolar Day

Op donderdagmiddag 28 maart aanstaande vindt de SCBS refereermiddag 'nieuwe psychotherapeutische interventies' plaats in Deventer. We zijn er trots op opnieuw een mooi programma te kunnen bieden! In de avond organiseren Plusminus en het netwerk 'Dimence Bipolair' een bijeenkomst in het kader van World Bipolar Day in de bibliotheek in Deventer en in de Stadkamer in Zwolle. In 2019 is het thema 'de bipolaire stoornis in de literatuur'. We nodigen u uit aanwezig te zijn!

Refereermiddag 'nieuwe psycho-therapeutische interventies'

Tijdens de refereermiddag is er aandacht voor het Balans onderzoek. Imke Hanssen vertelt over het onderzoek waarin de vraag centraal staat of MBCT een goede aanvulling is op het bestaande behandelaanbod. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de stemmingsklachten, angstklachten, terugval en kwaliteit van leven. 
Verder vertellen Bart Geerling, Titus Beentjes en Linda van Hengstum over de eerste ervaringen met een groepsinterventie positieve psychologie bij bipolaire stoornissen. 
Arnout Aarts zal een workshop Narratieve exposure therapie (NET) verzorgen.

Programma - Toelichting en leerdoelen
Aanmelden voor deze refereermiddag kan via de website.

World Bipolar Day 'de bipolaire stoornis in de literatuur'
In 2019 organiseren de deelnemende instellingen aan het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) in samenwerking met Plusminus (voorheen de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen) activiteiten rondom World Bipolar Day. Dit jaar is het thema ‘de bipolaire stoornis in de literatuur’. Tijdens de bijeenkomsten die georganiseerd worden door het hele land zullen schrijvers vertellen over en voorlezen uit eigen werk. Dimence is deelnemende instelling aan KenBiS en organiseert op donderdag 28 maart aanstaande in Zwolle en Deventer een bijeenkomst.

Meer informatie over de bijeenkomst in Deventer - Aanmelden kan via scbs@dimence.nl
Meer informatie over de bijeenkomst in Zwolle - Aanmelden kan via bsps@dimence.nl.